I lördags var det hemmamatch för GAIS på Heden mot Gripen från Trollhättan, på papperet en enkel match för GAIS. Det blev nyligen 9-0 till GAIS när lagen möttes i en träningsmatch. Förra säsongen filmade vi från ett torn på Heden. Det blev ca 10 meter och dubbelt så högt som önskvärt, ihopsatt med stålrör och sviktande plankor. Vid första matchen startade en regnskur fem minuter innan matchen och slutade fem minuter efter slutsignalen. Vid andra matchen startade ett snöoväder och pågick hela matchen. Jag klarar kylan men tekniken är fuktkänslig men den överlevde.

I år det fullt upp i byggbranschen så det har inte blivit något TV torn alls. Båda hemmamatcherna har fått filmas från marknivån. I går försökte jag först filma en bit upp på läktaren men åskådare kom hela tiden och ställde sig framför. Kanske trodde de att jag hade en röntgenkamera som kan se igenom kropparna precis som man nu ska börja med på flygplatserna. Så är det inte så jag fick flytta kameran till absolut marknivå.

Vid första matchen var det 7 grader plus. Igår var det säkert 10 minus och bitvis snålblåst. Det gör att oljan i stativet blir trög och kameraåkningarna blir mer som ett segt träningspass på gym. Bandybollen är heller inte helt lätt att se. Men 15 års bandyfilmning har lärt mig att varje match har en unik egen puls. Det gäller att hitta den och som filmare koppla på den.Vissa matcher präglas av mycket långbollar, andra av solokörningar,  tredje av kombinationsspel osv.

De första minuternas filmning är kritisk tills man hittat rätt puls och vågar zooma in. Igår var det totaldominans för GAIS som bl a vann hörnorna med 12-3 och sköt massor med skott, tyvärr mest utanför. Gripen var effektiva och gjorde bl a mål på två av sina tre hörnor. Jag fick med målen hyggligt men saknar TV tornet som hade givit bättre bilder. Men det ska vara klart till matchen mot Motala den 11 december. Matchen innan mot Åtvidaberg hoppar vi över. Det blir säkert rena flipperspelet på anslagstavlan. Vi har tippat 17-1 och det är kanske i underkant. Årets GAIS-lag har alla chanser att nå elitserien.

Vänliga Hälsningar

/Hans Ottosson